VATANDAŞLAR CAMİDE BİLGİLENDİRİLDİ

VATANDAŞLAR CAMİDE BİLGİLENDİRİLDİ

Muş Merkez Tuba Cami imamı Muhammed Fecri Yıldırım Cuma Namazı öncesinde vatandaşları uyuşturucuya karşı bilgilendirerek, Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneğinin faaliyetlerini anlattı

Muş’ta vatandaşlar uyuşturucuya karşı bilgilendirildi. Merkez Tuba Camiinde Cuma Namazı öncesi vatandaşlara uyuşturucu ile ilgili bilgiler veren cami imamı Muhammed Fecri Yıldırım, il genelinde gençlerin uyuşturucu ağına düşmemesi için mücadele eden Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin faaliyetlerini cemaate anlattı. Dernek yönetim kurulu üyesi olan Erkan Demir de bilgilendirme broşürü dağıtarak uyuşturucu kullanımına karşı neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

İçişleri Bakanlığı onaylı ‘Gençliğine İyi Bak’ projesi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, vatandaşların uyuşturucuya karşı bilinçli olması için kent genelinde açtığı stantlar sonrasında çalıştay için hazırlıklarına başladı.

Dernek Başkanı Alparslan Bingöl, konuya ilişkin yaptığı açıklamada uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Dernek olarak gençlerin bu uyuşturucu illetinde uzak tutmak için mücadele edeceklerini belirten Bingöl, kentte eksik olan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurulması gerektiğini vurguladı. 

Dernek olarak uyuşturucu ile mücadelede destek verilmesi gerektiğini kaydeden Bingöl; “2015 yılında Muş Gençlik ve Dayanışma Derneğimizi kurduk. Bizim buradaki amacımız Muş’taki gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmemesi için çalışmalar yürüttük. Belli aralıklar ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledik. İhtiyaç sahibi olan ailelere gerek hayırsever vatandaşlar gerekse kendi imkanlarımız ile yardımlarımızı yaptık. Ancak son yıllarda madde bağımlısı gençlerin sayısı oldukça arttı. Daha sonra 2018 yılında Uyuşturucu ile Mücadele Derneğimizi kurduk. Bizim buradaki tek gayemiz Muş gençliğinin uyuşturucudan uzak tutmak. Ama bazı işleri yapmak için destek gerekiyor. Eğer biz bu memlekette gençlerin uyuşturucudan uzak tutmak istiyorsak aynı zamanda uyuşturucu illetine yakalanan gençlerimizi unutmamamız gerekir. Memleketimizde madde bağımlılarının tedavisi için Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurulması lazım. Biz her tedavisine vesile olduğumuz genci ya çevre illere gönderiyoruz yada İstanbul’a göndermek zorunda kalıyoruz. Biz Muş gençliği için yorulmadan yeter demeden mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Yaklaşık 6 yıldan bu yana uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 500 gencimizin tedavisini çevre illerde yada İstanbul’da yaptık. Ama çevre illerde de her zaman boş yer olmuyor” dedi.

 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”