“YAŞLILARIMIZIN TOPLUMSAL HAYATTA VAR OLMALARI ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZ ARASINDADIR”

“YAŞLILARIMIZIN TOPLUMSAL HAYATTA VAR OLMALARI ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZ ARASINDADIR”

Muş Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada yaşlıların toplumsal hayatta var olmalarının öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada yaşlıları unutmadı. Yaşlıların önemine değinen Müdür Aksoy, kurum bünyesinde yaşlılara büyük önem verdiklerini söyledi. Yaşlıların hayatını kolaylaştırarak kimseye muhtaç olmadan yaşantılarını sağlamanın büyük önem arz ettiğini anımsatan Müdür Aksoy, tüm yaşlıların günü kutladı.

Nüfusun yaşlanmasının sağlık, sosyal eğitim, iş imkanları ve aile hayatını etkilediğini belirten Aksoy;

“Bilindiği üzere, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Tarafından 1982´de 1 Ekim´in Dünya Yaşlılar Günü´ olarak ilan edilmesiyle ülkemizde de 1 Ekim ‘Dünya Yaşlılar Günü´ olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu açıdan, günümüz dünyasında insanların daha uzun yaşamakta olduğu, doğum oranlarının azaldığı ve yaşlı nüfusun sayısal olarak artmakta olduğu gerçeği ülkemizde de görülmektedir. Bu artış, her ne kadar teknolojik ilerlemelerin sağladığı yaşam koşullarındaki kolaylıklar ve tıbbın sağladığı gelişmelerle beklenen yaşam süresinin artmasından kaynaklansa da ‘Sosyal Devlet´ anlayışına ve ‘sosyal hizmet´ alanlarındaki iyileşmelere gelişmelerle dayanmaktadır. Dolayısıyla; nüfusun yaşlanması, sağlıktan sosyal güvenliğe, eğitime, iş imkânlarına ve aile hayatına kadar toplumun her yönünü etkilediği bilinmektedir.”

YAŞLILARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Müdür Aksoy, yaşlılara yönelik çalışmalarını bakanlık ile koordineli olarak yürüttüklerini belirterek; “Bu nedenle; hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri olduğu ve yaşlılığın da bu önemli dönemlerden biri olması nedeniyle, yaşlıların toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri amacıyla, yaşlılarımızın dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıkları olduğu bilinciyle, AÇSH Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmaları Bakanlık ile paralel bir şekilde yürütmekteyiz. Bu hususta yaşlı vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, sosyal yaşam becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak ve yasal haklarından istifade etmelerini sağlamak üzere Muş Aile İl Müdürlüğümüz olarak sosyal bir anlayışı temel alarak yaşlılarımızın toplumsal hayatta var olmalarını öncelikli görevlerimiz arasında görmekteyiz” dedi.

“DAHA SAĞLAM İNŞA EDEBİLECEĞİMİZ GERÇEĞİNİ KENDİMİZE GÖREV EDİNMELİYİZ”

Yaşlılardan edinilen tecrübe ile daha fazla inşa edilebilecek gerçeği görev edinilmesi gerektiğini belirten Müdür Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Şüphesiz ki; bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve değeri göstermek toplumun her bir bireyi için ayrı bir önem arz etmelidir. Böylece yaşlılarımızın, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimiz olduğu´ ve onlara verdiğimiz değerler ile geleceğimizi yeniden, daha sağlam inşa edebileceğimiz gerçeğini kendimize görev edinmeliyiz. Bu görevimizi yerine getirirken en büyük desteğimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma duygusuna sahip halkımızın varlığıdır. Son olarak, kutsal kitabımızda da belirttiği üzere; eğer onlardan biri veya her ikisi yaşlanmış olarak yanınızda bulunuyorsa sakın varlıklarından veya onlara hizmetten bıkkınlıkla kendilerine Öf!´ diyecek ölçüde bile kötü söz söyleme! (İsra Suresi/23) denilmektedir. Bu açıdan, bir toplumun hafızası niteliğini taşıyan, tarihten günümüze bilgi paylaşımını sağlayan değerli büyüklerimizin İkinci bahar niteliği taşıyan bu dönemlerinde sağlık, huzur ve refah içerisinde yaşamalarına yönelik çaba ve gayretlerimizin devam edeceğini yaşlı vatandaşlarımızın da aramızda olacağı bir dünya ile bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artması ümidiyle tüm yaşlı vatandaşlarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´nü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklarla dolu bir yaşamlar dilerim” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”