'YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU' UYGULAMASI

Muş’ta 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' uygulamasıyla düzenlenen farkındalık kampanyasında yaya önceliği ve trafik kurallarına uyulması konularına dikkat çekildi

Muş’ta trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan kampanya kapsamında program düzenlendi. Muş Valiliği önünde düzenlenen programda öğrenciler ‘trafikte önceliğimiz yayalar olsun’, ‘trafikte yayalar kırmızı çizgimizdir’, ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın’, ‘ilk geçiş hakkı yayanın’ ve ‘araçlar dursun yayalar geçsin’ yazılı dövizler taşıdı.

Valilik önündeki yaya geçidi öğrenciler ve il protokolü tarafından kırmızıya boyandı. Programa katılan Vali Yardımcısı Mustafa Ayvat, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Ali Bayar ve Milli eğitim Müdürü Enver Kıvanç sürücülere broşür dağıttı. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Ali Bayar, öğrencilere dergi dağıttı. Jandarma ve polis ekipleri de sürücülere broşür dağıtarak, onları yaya önceliği konusunda bilgilendirdi.

TRAFİK KAZALARININ YÜZDE 50 AZALTILMASI AMAÇLANIYOR

Kampanya ile trafikte yaya önceliğine dikkati çekme, sürücü duyarlılığını artırma ve trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Kampanya çerçevesindeki etkinliklerle geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşturup trafikte yaya önceliğine dikkati çekilecek. Hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere, vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda, kurumsal iletişim sayfalarında, basın ve yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”