YÖRESEL YEMEKLERİN TANITIMI YAPILDI

YÖRESEL YEMEKLERİN TANITIMI YAPILDI

Muş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksek hale getirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında kentin yöresel yemeklerinin tanıtımı yapıldı.

Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 21-27 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Aile Destek Merkezindeki kadınlar tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin tanıtımını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen programda, Aile Destek Merkezi'ndeki kadınların hazırlandığı yöresel yemekler katılımcılara ikram edildi.

Düzenlenen tanıtım etkinliğine Vali Yardımcıları Mustafa Ayvat Hasan Taş, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, Hasköy Kaymakamı Mücahit Öztürk, Korkut Kaymakamı Ahmed Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, kamu kurum amirleri, ve davetliler katıldı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, kentin yöresel yemekler açısından zengin olduğunun vurgusunu yaptı. Türk mutfağının dünya mutfakları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Müdür Şengül, gelecek nesillere aktarılması için Türk Mutfağı kitabının yayımlandığını söyledi. 

“YEMEK KÜLTÜRÜ HER TOPLUMUN MİLLİ KİMLİĞİDİR”

Yemek kültürünün her toplumun milli kimliği olduğunu kaydeden Şengül; “Asırlardır atalarımızdan bizlere miras olarak kalan yemek kültürümüzü, genel olarak Türk Kültürümüzü de tanımaktan geçmektedir. Türk mutfağında hiçbir yiyeceğin israf edilmeyeceğini hepimiz bilmekteyiz. Gelenek ve göreneklerimizde mutfak sadece yenilen içilen bir yer olmamakla birlikte nimete saygının, paylaşmanın ve şükretmenin ne kadar önemli olduğunun bilmekteyiz. Yemek kültürü her toplumun milli kimliği ve insanlar arasındaki iletişimi ve dostluğu pekiştiren yollardan biridir. Düğünlerimizde ve etrafında toplandığımız sofralar, bizi birbirimize dost kılmaktadır” dedi.

“YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ GASTRONOMİ TANITIMLARIMIZDA ÖNE ÇEKMEKTEYİZ”

Müdür Şengül, yemek kültürünün turizm ve gastronomi tanıtımlarında ön plana çektiklerini dile getirerek; “Hani deriz ya ‘tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ ‘bir kahvenin kırk yıl hatırı var’ diye işte bu vefa, sadakat Türk kültürümüzün eşsiz, değişmez hoşgörüsüdür. Gelenek ve göreneğimizde insanları sofralarımıza misafir edip, ikram etmek kültürümüzün dillere destanıdır. Böylesi bir yaşam kültürüne sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız. Küreselleşen dünyada insanlar artık yerel lezzetlerin tadına bakmak için dünyayı gezmektedir. Ülke olarak atalarımızdan gelen yemek kültürümüzü de her türlü turizm tanıtımlarımızda ve gastronomi tanıtımlarımızda öne çekmekteyiz. 2022’de Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin riyasetinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle Gastronomide ünlü şef ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan ve asırlardan beri atalarımızdan gelen yemek kültürümüzü, Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle dünya mutfaklarında öncü bir yer edinen "Türk Mutfağı" kitabı, eserinin gerek Uluslararası gerekse ülkemizde tanıtmış bulunmaktayız. Bu eser Türk Kültürümüzü, yemek kültürümüzü gastronomi pazarlarımızda ve gastrodiplomasi alanında dünyada daha fazla tanıtılmasında katkı sağlayacak ve gelecek kuşaklarımıza da aktarılmış olacaktır. Bu vesile ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın riyasetinde ve Valiliğimizin nezdinde 21-27 Mayıs'ta ikincisini kutlamakta olduğumuz Türk Mutfağı Haftamıza gerek katkılarıyla gerekse teşrifleriyle bizleri onurlandıran çok değerli ve saygıdeğer Vali Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza ve basın mensuplarına Muş Yöresel Yemeklerimizi yapan hanımefendilerimize, burada bulanan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, Türk Mutfağı Haftamızın hayırlara ve berekete vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”