Abdulhak AKPOLAT - İl Başvaizi


BAYRAMLAR SEVGİYLE GÜZELLEŞİR

KONUK YAZAR


Mutluluk ve huzur dolu bir bayrama daha yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayram günleri, fert, aile, toplum ve millet olarak bütün gönüllerin sevinç ve neşe günleridir. Bu günlerin getirdiği birlik ve beraberlik, neşe ve mutluluk tabloları hafızalarda ve gönüllerde izler bırakmakta ve her yıl bu güzelliklere yenileri eklenerek bilinçlerimiz tazelenmektedir. Bayramlar, dini ve milli hisleri hareketlendiren, bizlere yeni bir heyecan ve çalışma şevki kazandıran, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal hayatı canlandıran ve özlemle beklenilen müstesna günlerdir.

Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı, dargınlıkların, kırgınlıkların ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, dostların ve komşuların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği, ihtiras, düşmanlık ve bencilliğin bırakıldığı mübarek günlerdir. Bayramlar, birlik ve beraberlik sembolüdür. Bayramlar, barış, sükûn ve huzur kaynağıdır. Bayramlar, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı temin eden bir güçtür. Bayramlar, sevgi ve saygının en çok hissedildiği günlerdir.

Bayramlar, kardeşlik sofrasıdır. Bayramlar, dargınlık buzlarını çözüp eriten bahar yağmurudur. Bayramlar, kin, nefret ve düşmanlıkları temizleyen muhabbet deryasıdır. Bireyselleşen, kendine ve topluma yabancılaşan insan sayısının büyük bir hızla arttığı günümüzde, bayramlar vesilesiyle birlik-beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı ruhu kuvvetlenmekte, karşılıklı ziyaretlerle akrabalık ve komşuluk ilişkileri güçlenmekte, yapılan yardımlarla fakir, yetim ve kimsesizler gözetilmekte, özetle her türlü insani ve ahlaki değerler hayata geçirilmektedir.

Bayramları gerçek bayramlara çeviren sevgi unsurudur. Sevgi, ayrılanları ve birbirinden kopanları birleştirir, kini ve nefreti köreltir. Sevgi, acıyı tatlıya, hastayı şifaya, zindanı saraya, belayı nimete, kahrı rahmete çevirir. Demiri yumuşatan, taşı eriten, ölüye hayat veren sevgidir. Bir sıcak merhabaya, kalplerden dudaklara yükselen bir tebessüme muhtaç gariplerin, asker evlatlarımızın, yolcuların, hastaların, mahpusların, çaresizlerin, dertlilerin, kimsesizlerin ve düşkünlerin bayramlarını tebrik ettiren de sevgidir. Bayramlar sevgiyle güzelleşir.

Hayatımızda önemli bir yeri olan bayramların amacı, sosyal dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşmayı sağlamak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Bayramların, bizlere yeni bir gayret, çalışmalarımıza yeni bir hız, toplum hayatındaki huzurumuza eşsiz bir güç kazandırması bakımından önemi çok büyüktür. O halde bayram vesilesiyle kardeşlik duygularımızı canlandırıp, birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim, sevgiyle mutluluk içinde yaşayalım. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla tebrik eder, gönül huzuruyla daha birçok bayramlara kavuşmanızı diler, bu mutlu bayramın kardeşliğe, birlik ve beraberliğe, refah ve mutluluğa vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.